Knihy, vydané v roce 2022 - Litoměřický knižní festival 2022

20.11.2022 20:56

Ve středu 21. září se v litoměřické knihovně K. H. Máchy uskutečnil již druhý ročník Knižního festivalu, pořádaného nakladatelstvím Continual Progress, knihovnou K. H. M. a literárním klubem José Rizala.

Účelem tohoto setkání byla veřejná prezentace a křest nových knih pěti litoměřických autorů. Byla to stejná jména jako v prvním ročníku v roce 2021. Já jsem se o přízeň veřejnosti ucházel  dvěma knihami. Tou první byl cestopis Guten Tag, Rakousko, aneb putování po Alpách. Ve třech částech knihy jsem se snažil vylíčit především nádhernou přírodu rakouských Alp, postupně ve společnosti své  dcery, přítele Vládi a posléze i celé rodiny.

Druhou knihou, poněkud rozsáhlejší, je soubor glos, krátkých kurzivek a literárních výletů, doplněný retro pohledem na některé události uplynulého času. Kniha se jmenuje Povídání o všem možném.

Křtu knih se ujal jeden z autorů, dr. Chmelař, spolu s lektorkou Klubu tvůrčího psaní Lipen, paní Kateřinou Minkovou. Paní Minková je na následujícím obrázku v první řadě zcela vpravo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pohled do zasedací místnosti knihovny

Úloha nakladatele a organizátora celé akce, ing. Ospalíka, nebyla vůbec jednoduchá. Těsně před svým odjezdem na dovolenou obdržel zásilku knih z tiskárny. Bohužel v mých obou knihách a v knize dr. Chmelaře byly tak závažné chyby, že ing. Ospalík musel ze své dovolené tyto tři knihy reklamovat. Reklamace byla pochopitelně uznána a nová zásilka došla již zcela v pořádku.

Průběh slavnostního křtu

Autoři. Zleva - dr. Chmelař, Jan Zelenka, František Konrád, Radislav Hlušička a vpravo nakladatel a zároveň jeden z autorů ing. Dušan Šafr Ospalík

Čtu krátké ukázky ze svých knih

Atmosféra této celé akce byla velmi příjemná. Setkávání s  přáteli bývá vždy příjemné. O většinu fotodokumentace se postarala dr. Věra Ježková.

 

Druhé, rozšířené vydání juda

Tak, to jsou v pořadí třináctá, čtrnáctá a patnáctá kniha.